POPECEN OLIMSKI SIR S SVEZIMI KUMARAMINormativ: za 1 osebo
Pripravil: Jože Oseli

SESTAVINE:
180 g olimski sir
30 g olivno olje
60 g sveže kumare
sol

POSTOPEK:
Olimski sir narežemo na 1 cm debele rezine in popečemo na žaru na obe strani. Kumare olupimo in narežemo na tanke rezine, posolimo, prelijemo z olivnim oljem in položimo na popečeni sir.

POPECEN OLIMSKI SIR Z INCUNINormativ: za 1 osebo
Pripravil: Jože Oseli

SESTAVINE:
160 g olimski sir
50 g olivno olje
120 g inčuni

POSTOPEK:
Olimski sir narežemo na 1 cm debele rezine in popečemo na žaru. Na krožnik naložimo sir in iz olja vložene inčune. Poljubno dekoriramo.

FONDU Z OLIMSKIM SIROMNormativ: za 4 osebe
Pripravil: Jože Oseli

SESTAVINE:
480 g olimski sir
160 g mešamel
100 ml sladka smetana
100 g gorgonzola
100 g grojer sir
sol
sesekljan drobnjak
za bešamel:
60 g maslo
2 dl mleko
30 g moka
sol
muškatni orešček

POSTOPEK:
Bešamel pripravimo tako, da damo v kozico del mleka, maslo, sol in muškatni orešček in postavimo na ogenj, da se segreva. Posebej v skodelici zmešamo moko z mlekom in maso z metlico umešavamo v toplo mleko. Pustimo vreti nekaj minut da se zgosti. V tako pripravljen bešamel damo nariban sir grojer in gorgonzolo, sladko smetano, kuhamo nekaj minut, po potrebi dosolimo in dodamo sesekljani drobnjak. Olimski sir narežemo na kocke in serviramo z nabodalci.

SOBSKA SOLATA Z OLIMSKIM SIROMNormativ: za 1 osebo
Pripravil: Jože Oseli

SESTAVINE:
60 g olimski sir
40 g zelene in temne olive
40 g paprika
30 g mini paradižnik
30 g sveže kumare
20 g rdeča čebula
50 g olivno olje
solsesekljan peteršilj

POSTOPEK:
Vse sestavine narežemo na enako velike kose, prelijemo z olivnim oljem in narahlo zmešamo.

TOAST Z LOSOSOM OLIMSKIM SIROM IN BUCKAMINormativ: za 1 osebo
Pripravil: Jože Oseli

SESTAVINE:
20 g rukola
60 g prekajeni losos
60 g olimski sir
60 g bučke
40 g polnozrnati kruh
30 g olivno olje
sol, poper

POSTOPEK:
Losos, sir, bučke in kruh narežemo na enako velike kvadrate. Na olivnem olju popečemo bučke, kruh in olimski sir na obe strani, solimo, popramo in ohladimo. Na leseno nabodalo enakomerno razporedimo vse sestavine, položimo na krožnik z rukolo, narahlo prelijemo z olivnim oljem in dekoriramo.

SOLATA S KRALJEVIMI RAKI OLIMSKIM SIROM IN CICERIKONormativ: za 1 osebo
Pripravil: Jože Oseli

SESTAVINE:
50 g olimski sir
100 g kraljevi raki
30 g čičerika
30 g izbrana sezonska solata
30 g olivno olje
sol

POSTOPEK:
Olimski sir oblikujemo v krog, kraljeve rake olupimo, skuhamo in ohladimo. Čičeriko skuhamo in ohladimo. Na krožnik naložimo izbrano sezonsko solato, olimski sir, ohlajene rake in čičeriko. Prelijemo z olivnim oljem in narahlo posolimo. Dekoriramo z v olju ocvrtim mini paradižnikom.

POPECEN OLIMSKI SIR S PRSUTOM IN SKUTINIMINormativ: za 1 osebo
Pripravil: Jože Oseli

SESTAVINE:
150 g olimski sir
50 g pršut
30 g olivno olje
Za skutine njoke:
250 g skute
125 g ostre moke
2 kom jajce
70 g maslo
sol

POSTOPEK:
Olimski sir narežemo na 1 cm debele rezine in popečemo na žaru. Pršut narežemo na rezine in ovijemo okoli sira in še malo opečemo na obe strani. Za skutine njoke dodamo v pasirano skuto moko, mehko maslo, jajca, sol, zmešamo in maso ohladimo. Primerno oblikujemo in skuhamo v slanem kropu. Pred serviranjem jih polijemo z maslom.

Poslovni partnerji

mercator

Tu logo

spar

leclerc

 

 

 

.